Production of tannase by a local strain aspergillus niger fetl FT3 in submerged culture system. - Ganeshan, Sumathi (2011)
Kultur kulat penghasil tanase yang dicamkan sebagai Aspergillus niger FETL FT3 telah dipencilkan dari tempatan daripada ekstrak tanin terhidrolisis kulit kayu bakau Rhizophora apiculata. Keupayaan kultur kulat tersebut untuk meningkatkan penghasilan tanase ekstrasel telah ditambahbaikan dalam sistem fermentasi kultur tenggelam (SmF).