Preconditioned explicit decoupled group methods for solving elliptic partial differential equations. - Ahmed, Abdulkafi Mohammed Saeed (2011)
Perkembangan yang pesat bagi kaedah beza hingga adalah didorong oleh keperluan untuk mengatasi masalah yang kompleks hari ini dalam sains dan teknologi. Keperluan terkini bagi penyelesaian lebih cepat dan untuk menyelesaikan masalah saiz besar yang muncul dalam pelbagai aplikasi dalam bidang sains, seperti pemodelan, simulasi sistem yang besar dan dinamik bendalir.