Nonlinear dynamic analysis of steel fiber reinforced concrete beams and slabs. - Haido, James Hassado (2011)
Penggunaan gentian keluli dalam konkrit telah menunjukkan beberapa faedah terhadap peningkatan kekuatan lenturan, kemuluran, kekukuhan, keupayaan kawalan keretakan dan penyerapan kapasiti tenaga terhadap beban dinamik yang dikenakan seperti hentaman dan letupan.