Modification of multi-walled carbon nanotubes for pervaporation nanocomposite membrane. - Ong, Yit Thai (2011)
Pervaporasi semakin mendapat perhatian dalam teknologi pemisahan membran kerana penggunaan tenaga yang rendah, operasi dan kawalan yang mudah. Disebabkan keperluan bagi membran pervaporasi yang berprestasi tinggi and kemunculan polimer biodegradasi, kitosan telah menjadi salah satu membran pervaporasi biodegradasi yang paling banyak dikaji.