Microstructure and compressive properties of aluminum foam fabricated using sintering dissolution process. - Suffin, Nur Surianni Ahamad (2011)
Proses pensinteran pelarutan (SDP) merupakan proses yang dapat menghasilkan busa aluminum sebagai bahan penyerap dengan kualiti yang baik. Tujuan kajian ini adalah untuk mengkaji kesan pelbagai parameter terhadap morfologi dan ciri mampatan busa aluminum difabrikasi menggunakan kaedah SDP.