Genotyping of single nucleotide polymorphisms (SNPs) of CTLA-4 and FOXP3 genes in lymphatic filariasis and schistosomiasis. - Idris, Zulkarnain Md (2011)
Filariasis limfatik (LF) merupakan sejenis penyakit jangkitan parasit yang disebabkan oleh cacing halus daripada spesis Brugia dan Wuchereria yang hidup di dalam sistem limfatik manusia. Penyakit ini adalah penyumbang terbesar kepada ketidakmampuan dan perubahan kekal kepada pesakit yang tinggal di kawasan endemik.