Finite element computation of linearized thermoelectric effectswith p-adaptivity. - Tan, Yi Fung (2010)
Dengan kemajuan dalam teknologi mikrosistem, penyelakuan multifizik di mana beberapa fizik berinteraksi antara sama satu lain menjadi semakin penting. Kecekapan dalam pengiraan dengan pelaksanaan kaedah unsur terhingga bagi penyelakuan ini juga menjadi semakin mencabar. Penyelidikan ini mengkaji kecekapan dalam pengiraan komputer terhadap masalah-masalah termoelektrik tiga dimensi di mana ia merangkumi dua sifat fizik iaitu suhu dan voltan. Pengiraan unsur terhingga ini telah dilaksanakan dalam pengaturcaraan komputer.