Establishment of the biological control system by black ant, Dolichoderus thoracicus (Smith) (Hymenoptera: Formicidae) and mealybug, Cataenococcus hispidus (Morrison) (Homoptera: Pseudococcidae) against the cocoa pod borer, Conopomorpha cramerella (Snellen) (Lepidoptera: Gracillariidae) in North Sumatera, Indonesia. - Saleh, Ahmad (2011)
Satu kajian untuk pewujudan Dolichoderus thoracicus (semut hitam) dan kutu putih (Cataenococcus hispidus) sebagai agen kawalan biologi untuk mengawal Pengorek Buah Koko (PBK) (Canopomorpha cramerella) dilakukan di ladang koko Bah Lias LONSUM di Sumatera Utara.