Diminishing partnership as an alternative Islamic home financing in Malaysia: issues and perceptions. - Razak, Dzuljastri Abdul (2011)
Rumah adalah keperluan asas kepada semua manusia. Kaedah Bai Bithaman Ajil (BBA) atau jualan dengan bayaran tertanguh adalah kaedah yang paling dominan dalam pembiayaan perumahan di Malaysia sejak penubuhan sektor perbankan Islam pada tahun 1983.