Characterization and properties of linear low density polyethylene/poly(vinyl alcohol) blends. - Nordin, Razif Muhammed (2011)
Kesan komposisi adunan, agen sambung-silang, radiasi alur elektron dan gabungan radiasi serta agen sambung silang ke atas sifat-sifat adunan polietilena linear berketumpatan rendah/poli(vinil alkohol) telah dikaji. Sambung silang disediakan menggunakan asid maleik dan 3-(trimetoksisilil)propil metakrilat sebagai agen sambung silang dan dikumil peroksida (DCP) sebagai pemula, sementara trimetilolpropana triakrilat (TMPTA) sebagai agen sambung silang yang dipilih untuk proses radiasi.