Biodegradation of various oil palm fibre waste via vermicomposting. - Zainal, Nahrul Hayawin (2011)
Satu kajian tentang biodegradasi pelbagai jenis sisa kelapa sawit, iaitu tandan kosong kelapa sawit, pelepah kelapa sawit dan batang kelapa sawit telah dijalankan dengan menggunakan cacing Eudrilus Eugeniae (cacing Africa) dan Eisenia Fetida (cacing merah). Berat cacing tanah dan jumlah kokon yang dihasilkan ditimbang dan dikaji setiap minggu.