Assessment of government financing policies for housing of low income in Iraq: a case study of Babylon City. - Hasan, Sadia K. (2011)
Kebanyakan negara di dunia mengalami masalah kekurangan rumah kerana pelbagai sebab, antaranya: kekurangan sumber kewangan dan kegagalan dasar perumahan, terutamanya dasar perumahan negara. Suatu dasar perumahan negara seharusnya diadaptasi dalam usaha merangka pelan serta program pentadbiran untuk mencapai matlamat negara.