An optimized framework for header suppression of real time IPV6 traffic in multiprotocol label switching (MPLS) networks. - Mohammed, Imad Jasim (2011)

(untitled)
Pensuisan Label Multiprotokol (MPLS) dengan IPv6 telah dinyatakan oleh Pasukan Petugas Kejuruteraan Internet (IETF) sebagai mampu diskalakan dan sangat sesuai untuk jenis-jenis trafik yang berlainan seperti VoIP dan Video. Namun, kepala IP yang besar melahirkan overhed kepala yang berlebihan dalam rangkaian MPLS, mengakibatkan kesesakan trafik lalu menjejaskan prestasi rangkaian tulang belakang.