Dakwah Islam Kepada Kaum Chau Khau Di Wilayah Chiang Rai-Thailand - Dagorha, Noorodin Abdulloh (2011)
Kajian ini meninjau pergerakan dakwah Islam terhadap golongan saudara baru dalam kalangan Kaum Chau Khau di Wilayah Chiang Rai utara Thailand. Kajian menggunakan kaedah kepustakaan dalam mengkaji landasan teori kepada kajian ini iaitu dakwah Rasulullah kepada saudara baru yang meliputi pengertian dakwah, sasaran dakwah Rasulullah, sumber dakwah Rasulullah, subjek dakwah Rasulullah kepada saudara baru, tujuan dakwah Rasulullah kepada saudara baru dan uslūb dakwah Rasulullah kepada saudara baru.