Pembangunan Analisis Impak Pindaan Untuk Pengujian Regresi - Alias, Muhammad Firdaus (2011)

(untitled)
Dalam kitar hayatnya, perisian sering berubah mengikut perkembangan waktu. Memperbaiki pepijat, menambah keperluan baru serta menyesuaikan ciri-ciri yang ada untuk persekitaran operasi yang berbeza adalah diantara alasan untuk evolusi perisian. Masalah utama yang berkaitan dengan evolusi perisian adalah bahawa perubahan kecil boleh merebak ke seluruh sistem menyebabkan kesan yang tidak diingini. Untuk mengatasi masalah ini, kajian ini menyiasat pembangunan sistem analisis impak pindaan berautomasi yang bertujuan untuk memudahkan ujian regresi.