Kajian Penentuan Kualiti Perkhidmatan Pengangkutan Awam Di Kota Bharu - Mod, Mohd Zaidi Che (2010)

(untitled)
Di Kota Bharu, kewujudan teksi sapu yang beroperasi secara haram telah menggugat sistem pengangkutan awam yang beroperasi secara sah. Persoalan sering timbul tentang sebab pengguna masih memilih teksi sapu walaupun sistem pengangkutan awam wujud di Kota Bharu. Kajian ini dilakukan untuk membantu menjawab persoalan ini melalui pengenalpastian kualiti perkhidmatan pengangkutan awam yang membuatkan pengguna cenderung terhadap khidmat teksi sapu.