Penglibatan Masyarakat Awam Di Negeri Kelantan Dalam Isu-Isu Berkaitan Persekitaran - Ismail, Mohammad Ghazi (2012)
Pada dekad-dekad kebelakangan ini, isu-isu persekitaran menjadi semakin kritikal dan kompleks untuk diselesaikan secara eksklusif melalui pendekatan sains, teknikal dan perundangan semata-mata. Justeru, penglibatan masyarakat awam secara aktif diperlukan dalam penyelesaian kepada masalah berkenaan. Kajian ini bertujuan mengkaji perbezaan min secara signifikan bagi faktor demografi dengan pengetahuan responden mengenai isu-isu persekitaran di kawasan kajian.