Ucapan oleh YAB Ketua Menteri Pulau Pinang Dr.Lim Chong Eu di Malam Hari Kebangsaan yang dianjurkan oleh UMNO Bahagian Tanjung Di E&O Hotel pada 24hb September 1977 jam 7.30 malam. - Lim, Chong Eu (1977)
Hari Kebangsaan merupakan satu peristiwa yang penting bagi Negara dan bangsa kita. Pada 31hb Ogos ,semua rakyat Malaysia meraikan hari yang berperistiwa ini sebagai satu hari yang penuh dengan kegembiraan dan beranika suara.