Ucapan oleh YAB Ketua Menteri Pulau Pinang di Majlis Pembukaan Kejohanan Olahraga Gabungan Sekolah Sekolah Yang Ke 23 yang akan diadakan di Stadium Bandaraya pada hari Khamis , 24hb Jun 1976 jam 5.00 petang. - Lim, Chong Eu (1976)
Temasya Sukan Gabungan Sekolah-Sekolah ini merupakan temasya yang paling besar sekali yang pernah diadakan pada tiap-tiap tahun di dalam Negeri kita dan saya sungguh menghargai usaha-usaha terkemuka yang telah disumbangkan oleh Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Pulau Pinang dalam memajukan sukan di kalangan murid-murid kita di sekolah-sekolah rendah dan juga sekolah menengah.