Development Of Spectrophotometric Measurement And Control Of Miniaturized Intensified System - Barzin, Reza (2009)
Proses intensifikasi pergamatan dianggap sebagai cara terbaik kearah industri kimia yang lebih selamat, lebih bersih dan lebih murah. Walaupun pelbagai usaha dibuat kearah rekabentuk proses dan fleksibiliti konsep PI berserta dengan percubaan untuk membuktikan parameter kekunci rekabentuk bagi pelbagai unit proses, namun hanya sedikit kajian dilaporkan berkenaan kawalan proses bagi sistem terintensif terutamanya sistem terintensif terkecil. Tambahan pula ketiadaan pengukuran dan unsur pengawalan akhir yang sesuai menjadi masalah utama dalam mengawal peranti terintensif ini.