Pemupukan Waja Diri Kanak-Kanak Prasekolah - Chee , Siew Lan (2011)
Kajian ini bertujuan untuk meneroka proses pemupukan waja diri kanak-kanak prasekolah melalui strategi pengajaran yang dijalankan oleh guru prasekolah. Sehubungan itu, waja diri kanak-kanak prasekolah telah dikenal pasti berasaskan tiga faktor pelindung, iaitu hubungan rapat, pengawalan diri dan daya usaha mengikut dua tempoh kajian dijalankan, iaitu tempoh sebelum strategi pemupukan waja diri dijalankan dan tempoh strategi pemupukan waja diri dijalankan.