Identification Of Biomarkers In Infiltrating Ductal Carcinoma: A Proteomics Approach - Seng , Liang (2009)
Kanser ialah suatu penyakit disifatkan dengan pertumbuhan sel-sel yang tidak terancang. Payudara wanita mengandungi kelenjar mamari yang dikhaskan untuk merembes susu semasa wanita mengandung. Kanser payudara wanita merupakan salah satu punca utama kematian wanita di seluruh dunia. Di Malaysia, kanser payudara merupakan kanser yang paling lazim didiagnosiskan.