Cognitive Effects Of Constructivist And Objectivist Instructional Courseware On Adult Learners With Different Psychological Profiles - Mitrakul, Nam-Oi (2010)

(untitled)
Kajian ini dijalankan untuk mengkaji kesan koswer multimedia pengajaran bagi pelajar dewasa di Universiti Rajabhat, Thailand. Dua koswer multimedia yang mengandungi isi kandungan yang sama tetapi mod pengajaran berlainan dibangunkan, iaitu, Koswer Mod Pengajaran Konstruktivis (CICM) dan Koswer Mod Pengajaran Objektivis (OICM). Koswer CICM diberi kepada 122 pelajar dewasa manakala koswer OICM diberi kepada 126 pelajar dewasa. Kajian eksperimen-kuasi ini menggunakan reka bentuk faktorial 2 x 4 dan ulangan 2 x 2.