Interfacial Reactions And Electromigration In Lead-Free Solder Joints With Copper And Au-Ni Surface Finished Copper Substrates - Binh, Duong Ngoc (2009)

(untitled)
Pencirian aloi pateri tanpa plumbum (Sn-9Zn, Sn-8Zn-3Bi dan Sn-3Ag-0.5Cu) ke atas substrat kumprum tanpa salutan dan yang disalut dengan Au-Ni telah dilakukan. Keputusan menunjukkan kebolehbasahan bagi ketiga-tiga aloi pateri ke atas substrat kuprum adalah baik pada suhu yang telah ditetapkan. Ukuran sudut sentuh dan daya basahan menunjukkan pembasahan yang baik telah tercapai.