A Systematic Design Method For Modeling Complex Processes And Interactions In Web Hypermedia Applications - Jantan, Azrul Hazri (2009)

(untitled)
Sehingga kini, aplikasi hipermedia web telah berkembang daripada sebuah laman web ringkas dan statik kepada sebuah aplikasi laman web yang lebih kompleks, bagi menyokong turutan proses-proses yang kompleks dan interaksi dalam navigasi. Kemunculan pelbagai ciri dalam reka bentuk web dan konsep permodelan seperti permodelan domain konseptual dan struktur navigasi telah membawa kepada isu-isu baru dalam paradigma pendekatan permodelan. Untuk memberi gambaran yang lebih jelas sesuatu paparan struktur reka bentuk domain aplikasi hipermedia web, pereka bentuk web haruslah mengenalpasti dan menentukan dengan jelas secara keseluruhan aspek reka bentuk yang wujud dalam aplikasi yang berkaitan.