The Influence Of Leaders’ Bases Of Power On Knowledge Management Project Performance: The Mediating Effect Of Knowledge Management Practices - Jayasingam, Sharmila (2009)

(untitled)
Pengurusan pengetahuan dianggap sebagai faktor kejayaan organisasi masa kini. Menyedari kepentingan pengurusan pengetahuan, organisasi sanggup melabur secara besar-besaran untuk berlumba mendapatkan teknologi maklumat dan membina sistem pengurusan pengetahuan yang canggih. Namun, kajian telah menunjukkan bahawa walau dengan penggunaan teknologi yang terkini dan akses kepada sumber maklumat yang kaya, projek pengurusan pengetahuan masih mengalami kadar kegagalan yang tinggi.