Development Of The Push Pull Self Drive Synchronous Rectification Converter - Mamat, Mohd. Nadzri (2009)

(untitled)
Tesis ini mengemukakan satu rekabentuk baru bagi penukar DC-DC untuk kegunaan aplikasi voltan rendah. Rekabentuk cadangan berdasarkan bekalan kuasa mod tersuis dengan topologi tolak tarik. Penerus segerak pacu sendiri telah digunakan di dalam peringkat penerusan bagi penambahbaikan dalam proses tersebut. MOSFET daripada jenis N dan P telah digunakan untuk meringkaskan litar kawalan penerus segerak.