The Effect Of Green Chemistry Experiments On Environmental Values And Knowledge And Chemistry Concepts Among Pre-Service Teachers - Karpudewan, Mageswary (2009)
Proses pengajaran dan pembelajaran yang menekankan pembentukan nilai menghargai alam sekitar merupakan kriteria utama untuk mencapai status pendidikan untuk perkembangan lestari. Pengetahuan pedagogi memainkan peranan penting dalam proses memupuk nilai, kemahiran, gambaran dan kepercayaan secara bermakna. Justeru, guru-guru seharusnya diberi pendedahan tentang isu-isu alam sekitar semasa serta cara mengabungjalinkan isu-isu alam sekitar dalam proses pengajaran.