Pusaka Rimba. - Saidon, Hasnul Jamal; Idrus, Mohamed Talhah; Ali, Zakaria; Zahari, Rahimidin; Othman, Norhelmi (USM, 2008)
Sejak dari zaman 'pra-sejarah', manusia telah merakamkan hubungannya dengan alam semulajadi menerusi pelbagai bentuk bahasa tampak.