Calcium phosphate-multiwalled carbon nanotubes composites for injectable bone substitute. - Low, Kah Ling (2011)
Semen kalsium fosfat (CPCs) telah menunjukkan prestasi yang sangat baik sebagai bahan pengganti tulang tanpa kesan sampingan dalam kedua-dua in vitro dan in vivo. Namun, kelemahan CPCs mengakibatkan ia mengalami kekuatan mampatan yang rendah dan membataskan kebolehgunaannya dalam ortopedik.