Realiti kes nirmala bonat dalam berita akhbar utusan malaysia dan Waspada: satu analisis pembingkaian. - Butsi, Febry Ichwan (2011)
Setakat ini ramai Tenaga Kerja Indonesia (TKI) yang bekerja secara rasmi berjaya dan selesa di Malaysia, tetapi ada juga TKI Indonesia mengalami penyiksaan, layanan buruk atau ketidakadilan pada masa bekerja. Kes yang banyak menimpa TKI adalah terutama pembantu rumah tanggga.