On-wafer noise figure characterization for radio frequency integrated circuits. - Mohd, Shukri Korakkottil Kunhi (2011)
Kaedah nyah-benaman pengukuran Angka Hingar (AH) atas-wafer untuk Litar Bersepadu Frekuensi Radio (LBFR) dibentangkan dalam tesis ini. Ini diikuti dengan analisa ketakpastian gandaan untuk menyiasat pengaruh pengukuran skalar dan vektor terhadap AH.