Formulation, characterization and optimization of palm oil esters based nano-scaled emulsions for topical delivery of ibuprofen and the evaluation of their anti-inflammatory and analgesic effects. - Abdullah, Ghassan Zuhair (2011)
tujuan utama kajian ini adalah untuk formulasi ibuprofen sebagai suatu emulsi berskala nano baru, yang terdiri daripada ester minyak sawit tersintesis baru sebagai fasa minyak.