Robust and imperceptible digital video watermarking techniques. - Al-Taweel, Sadik Ali Murshid (2011)
Pengeluaran bahan video dan imej yang banyak dalam sistem berperantaraan komputer di Internet telah memberikan cabaran besar dalam bidang perlindungan hak milik. Banyak cetakan yang tidak sah telah dibuat dan usaha untuk membuktikan perlindungan hak milik terpelihara terhadap bahan media berkenaan adalah satu tugas yang mencabar.