Wireless body temperature monitoring for biomedical applications. - F. Mohamed, Asaed (2011)
Secara global, perkhidmatan komunikasi tanpa wayar kini digunakan secara meluas dalam persekitaran penjagaan kesihatan seluruh dunia. Sebagai kesannya, wujud keperluan untuk menyediakan perkhidmatan komunikasi berkualiti untuk menyukat suhu tubuh pesakit berasaskan teknologi tanpa wayar.