Effects of tualang honey on reproductive system and bone properties in ovariectomised rats. - Zaid, Siti Sarah Mohamad (2011)
Madu adalah produk semulajadi bernutrisi tinggi yang digunakan secara meluas dalam bidang terapi perubatan sejak zaman dahulu lagi. Dalam kajian ini, keberkesanan madu lebah Tualang dalam mengurangkan komplikasi menopaus mengunakan tikus betina yang telah diovariektomi dua belah.