Population ecology of the american cockroach, Periplaneta americana (L.) And its potential control using parasitoid Aprostocetus hagenowii (ratzeburg) (hymenoptera: eulophidae). - Tee, Hui Siang (2011)
Tesis ini bertumpu kepada ekologi populasi lipas Amerika, Periplaneta americana (L.), dalam sistem pembentungan. Selain itu, potensi penggunaan parasitoid ooteka lipas, Aprostocetus hagenowii (Ratzeburg), dalam pengawalan lipas Amrika juga dikaji dalam aspek meningkatkan kaedah pemeliharaan dan kawalan biologi terhadap lipas.