Isolation, genome sequencing, assembly, annotation and Characterization of Thermus sp. CCB_US3_UF1 FROM Ulu Slim, Perak, Malaysia. - Teh, Beng Soon (2011)
Thermus sp. CCB_US3_UF1, satu bacteria thermofilik telah Berjaya dipencilkan dari kolam air panas di Ulu Slim, Perak, Malaysia. Genomnya mengandungi 2,243,772 pasangan bes dan satu plasmid bersaiz 19,716 pasangan bes.