Isolation, genome sequencing, assembly and annotation of THERMOPHILIC Geobacillus thermoleovorans CCB_US3_UF5 from Ulu Slim Hot Spring, Perak, Malaysia. - Muhd Sakaff, Muhd Khairul Luqman (2011)
Satu bakteria termofilik Geobacillus thermoleovorans CCB_US3_UF5 telah dipencil dari kolam air panas Ulu Slim, Perak, Malaysia. Untuk memahami kemandirian hidup G. thermoleovorans CCB_US3_UF5 memerlukan pengetahuan genomnya sebagai pelan perancangan adaptasi terhadap persekitaran panas. Penggunaan teknologi penjujukan generasi terkini telah digunakan untuk penjujukan genom bakteria.