In silico reconstruction of biofilm Formation pathways and Identification of putative biofilmrelated small RNAS of Salmonella enterica serovar Typhi. - Ng, Fui Ling (2011)
Salmonella enterica serovar Typhi menyebabkan demam kepialu dan membentuk biofilem dalam pundi hempedu manusia. Biofilem ialah satu pengagregatan kompleks mikroorganisme yang melekat dan tumbuh di atas struktur permukaan. Perisian Pathway Studio digunakan untuk memetakan tiga komponen laluan- laluan utama pembentukan biofilem S.