Synthesis, characterization and activity of titanium dioxide based- (Ca, Ce, W)-TiO2 photocatalysts for degradation of dye and pesticide. - George, Akpan Uduak (2011)
Pengindustrian global berhadapan dengan berbagai cabaran. Pelepasan yang tidak diingini melibatkan produk dan bahan cemar yang karsinogen dan toksik ke dalam persekitaran oleh industri tekstil, kimia dan pemprosesan adalah berkadar langsung kepada pertumbuhan industri.