Development of thermostabilized pcr method for the simultaneous detection of SNPS of CYP2B6 and OPRM1 genes. - KC, Sanjaya (2011)
Penggunaan heroin secara haram dan HIV adalah dua ancaman utama yang dihadapi oleh Malaysia dan juga negara lain. Majlis AIDS Malaysia melaporkan jumlah keseluruhan kes HIV di Malaysia pada Jun 2009 adalah sebanyak 86,127 kes dan jumlah ini telah meningkat sebanyak 3 kali ganda jika dibandingkan dari tahun 1986.