Solid phase extraction of biogenic amines using immobilized new hydrazone ligands. - Alfergani, Abdassalam Abdelhafiz (2011)
Dalam kajian ini, sebatian hidrazin dan hidrazid melalui tindak balas kondensasi dengan keton dan terbitan berbeza aldehid menghasilkan hidrazon sepadan yang dijangkakan. Kesemua ligan yang dipisahkan memperolehi hasil yang memuaskan (82-94 %).