Use of hydro-geophysics streaming potential (SP) Signals in evaluating environmental friendly Bio-ecological drainage system (BIOECODSTM) Effectiveness. - Adik, Nik Nur Azza Nik (2010)
Teknik keupayaan sendiri (SP) merupakan salah satu daripada kaedah hidrogeofizik tanpa-musnah (tidak melibatkan penggerudian dan pengorekan tanah) telah digunakan dalam penyiasatan air bawah permukaan bertujuan untuk menyediakan informasi berkaitan pengaliran air bawah tanah.