Development of a microscopic crowd dynamic model: incorporating decision making capability Into the social force model. - Shuaib, Mohammed Mahmod Ahmad (2011)
Model daya sosial adalah salah satu model pejalan kaki mikroskopik yang paling berjaya yang mewakili fenomena dirancang dengan baik bagi aliran pejalan kaki. Bagaimanapun, keupayaan pejalan-pejalan kaki untuk membuat keputusan dalam situasi-situasi kecemasan dan normal tidak digabungkan dengan betul ke dalam model.