Ciri-ciri kejuruteraan dan ketahanlasakan terhadap mortar simen berpolimer. - Idris, Adnan (2011)
Struktur konkrit tetulang merupakan struktur yang paling meluas digunakan dalam pembinaan pada hari ini. Dari segi itu, bahan komposit simen muncul sebagai bahan binaan yang paling utama dalam sektor binaan di seluruh dunia. Reinforced concrete structure is one of the most widely used in construction at present days. From that point view. Cement composite materials become one the primary materials in construction throughout the world.