Air surface temperature correlation with greenhouse gases using airs data over peninsular Malaysia. - Hussain, Jasim Mohammed Rajab (2011)
Objektif utama kajian ini adalah untuk membangunkan empat persamaan regresi AST1, AST2, PCA1 (Analisis komponen utama) (O3 musim NEM (monsun timur laut)), dan PCA2 (O3 musim SWM (monsun barat daya)) untuk mengira suhu permukaan udara AST dan O3.