Enhancement of the physical and chemical properties of palm oil blends. - Mobin Siddique, Md.Bazlul (2010)
Fokus utama kajian ini adalah mengkaji perubahan sifat fizikal dan kimia bagi dwi-campuran daripada minyak sawit dan empat jenis minyak yang lain. Minyak sawit (PO) dicampurkan dengan minyak canola (CO), minyak kemiri (Cnd), minyak soya (SO) dan minyak bunga matahari (SF) secara berat / berat dengan nisbah yang berbeza. Kedua-dua kesan penuaan dan kesan pemanasan ke atas campuran minyak telah ditentukan.