USM terap ilmu pelancongan budaya untuk pelajar - "Exploring the exotic world" bersama masyarakat orang asli kaum Semai - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
KUALA LIPIS, PAHANG, 16 Mei 2018 - Sekumpulan pelajar Sarjana Pembangunan Pelancongan dari Pusat Pengajian Perumahan, Bangunan dan Perancangan (PBP) Universiti Sains Malaysia (USM) telah mengadakan satu program jelajah ke perkampungan Orang Asli di Kampung Simoi Lama, Kuala Lipis, Pahang baru-baru ini.