Seru Lebih Ramai Pelajar Tempatan Ikuti Pengajian Bahasa Dan Terjemahan - Tengku Sepora - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM News Portal - SERU LEBIH RAMAI PELAJAR TEMPATAN IKUTI PENGAJIAN BAHASA DAN TERJEMAHAN - TENGKU SEPORA https://news.usm.my/index.php/berita-mutakhir/5774-seru-lebih-ramai-pelajar-tempatan-ikuti-pengajian-bahasa-dan-terjemahan-tengku-sepora 2/5 PULAU PINANG, 14 Mei 2018 – “Saya menyeru supaya lebih ramai pelajar tempatan mengikuti pengajian dalam bidang bahasa dan terjemahan kerana pada ketika ini hampir 100 peratus pelajar dalam bidang tersebut di Universiti Sains Malaysia (USM) adalah pelajar antarabangsa dari pelbagai negara,” kata Dekan Pusat Pengajian Bahasa, Literasi dan Terjemahan, USM Profesor Dr. Tengku Sepora Tengku Mahadi ketika menyampaikan Syarahan Umum Pelantikan Profesor di sini hari ini.